Yht´äkkiä, kevät on saapunut Hanoihinkin. Ensin satoi monta viikkoa vettä ja oli niin kosteata, että vaatteet meinasivat homehtua. Vaikka pidimme ilmastoinnin kuivattajaa päällä jatkuvasti (ja kasvatimme sähkölaskua!), löysimme lähes joka päivä jonkun vaatteen, joka oli homeessa. Viimeksi tänä aamuna huomasin aamutakkini homehtuneen. Onneksi ei kovinkaan pahasti. Tämä "homekausi" alkoi jo helmikuussa kiinalaisen uuden vuoden jälkeen, jolloin lähes kaikki tuttavamme palattuaan lomiltaan kohtasivat ikävän yllätyksen, koko garderoobin homehtuneena. Meillä homeongelma alkoi vasta hieman myöhemmin, eikä vaatteita ole homehtunut kuin muutamia. Sitä vastoin hometta voi bongata melkein mistä muualta vain. Trooppisen ilmaston haittapuolia, siis.

Kevään kunniaksi suuntaamme huomenna taidenäyttelyn avajaisiin. Kyseessä on suomalaisen taitelijan näyttely. Mielessäni naureskelin, että emme varmaankaan koskaan Suomessa kävisi taidenäyttelyissä, mutta tässä onkin kyse enemmän ihmisten tapaamisesta kuin taiteen arvioimisesta. Sosiaalisia tapahtumia ei ole ihan joka päivälle, joten silloin kun niitä on tarjolla, täytyy ottaa ilo irti. Ja Toivon pystyy jättämään jo hoitajalle. Olivat tänään kuulema olleet "festivaaleilla" keskenään - ja pikkumies oli kuulema hihkunut riemusta näissä juhlissa. En todellakaan tiedä, mikä juhlan aihe on tällä kertaa, mutta isoja kirjavia lippuja näyttää olevan joka nurkalla ja naiset kulkevat kansallispuvut päällä.

Meillä on ollut myös vieras koko viikon, tuttavamme ulkoministeriön valmennuskurssilta, joka työskentelee naapurimaassa. Olemme saaneet kuulla iloksemme, että Vietnamissa on todella hyvät oltavat Kambodzaan verrattuna, mikä on minua hieman yllättänyt. Mutta ehkä en vielä ole nähnyt sitä kaikista köyhintä ja kurjinta maailmaa. Täällähän ei muuten näy kerjäläisiä juuri lainkaan  kaduilla, poliisi/armeija lienee siivonnut heidät pois. Sen sijaan kotiovella niitä kävi varsinkin alkuaikana puolen tusinaa joka viikonloppu. Nykyisin vain kaljatölkin kerääjiä, jotka kyllä nekin näyttävät päätyvän useimmiten naapurin keräyspisteeseen.

Vielä viikko, ja suuntaamme Malesiaan neljäksi päiväksi. Sieltä palattuamme muutamme 12.4. uuteen asuntoon, kolmen makuuhuoneen ja olohuoneen kerrostaloasuntoon, jonka alakerrassa on uima-allas ja tenniskenttä. Asunto sijaitsee ylimmässä kerroksessa, 20. kerroksessa. Tässäkään talossa ei ole muuten 13. kerrosta, vaan 12 B. kerros.

Suomen päästä odottelen uutisia hulluilta päiviltä - mahtavatko touko- ja kesäkuuksi matkaa tänne suunnitelleet ystävät saada lippuja Hong Kongiin. Toivottavasti, sillä Presidentti-kahvivarastomme on  uhkaavasti loppumassa.

Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua! Tervehtii Vietnamin kirjeenvaihtaja.