Viimeinen täysi viikko Vietnamissa alkaa. Kotiinpaluu ajoittuu torstaille 30.10., ja edellisenä päivänä saavutaan jo Bangkokiin. Koko perhe, myös Pekka on saapunut Hanoihin. Huomenna lähdemme rannikolle muutamaksi päiväksi ennen pakkaustalkoita. Tosin niihin muutamaan päivään mahtuu lukematon määrä hyvästejä, tavaran hakijoita, vuokraemännän tapaamista, muuttofirman kanssa diilailua ja silleen. Eli kiirettä saattaa pitää. Eilen meillä oli jo talo täynnä lapsia ja ystäviä, eikä loppua näy. Kaikki haluavat sanoa hyvästit monta kertaa!!

Toivolla oli myös perjantaina ekat läksiäiset. Meni Mason (mongolialais-vietnamilais-jenkki bestis), Login (Israel), Gemman (Italia-Sveitsi) ja Sashan (Kanada) kanssa eläintarhaan. Muistona lukematon määrä iloisia valokuvia. Tänään on vielä TOISET läksiäiset meillä kotona, jonne parhaillaan naapurin maidit mukaanlukien leipovat kakkuja. Sinne varmaan tulee edellisten lisäksi myös Annie (Tsekki-Saksa) jne kavereita, joiden kaikkien nimiä en edes tiedä. Itse taidamme poistua paikalta. Jokaisen lapsen mukana tulee tietenkin henkilökohtainen hoitaja. Vilkasta on kaksivuotiaan seuraelämä Vietnamissa!!

Vieraita oli viime viikolla, Rita ja Ritva Helsingistä, jotka nauttivat Hanoista shoppaamalla, kävivät myös Halong Bayssa. Mukaan tarttui ompelijalta ainakin Ritvalle: kaksi iltapukua, vietnamilainen kansallispuku,  raakasilkkinen bolero, aasialaistyylinen jakku ja Ritalle: raakasillkinen jakku, taftinen hame, kolme tai neljä toppia, taftinen jakkupuku...tulikohan kaikki? Hyvällä omalla tunnolla voidaan sanoa, että vietnamilaista naisyrittäjyyttä on tuettu kunnolla. Mutta mukavaa oli, ja viiniä ja gin toniciakin saimme tyhjennettyä muuton alta ihan mukavasti.

Viimeinen työpäiväkin on siis takana, vaikka vielä pari kertaa pitää toimistolla käydä. Mutta, hyvällä omalla tunnolla voi todeta, että nyt nautitaan Vietnamista viimeiset päivät. Hyvästi ja kuulumisiin Hoi Anin reissun jälkeen!