Loma lähenee, sen huomaa siitä, että yhä useammin vesi kielellä ajattelee ruisleipää, graavilohta ja vähän hirvipaistiakin. Ei sen puoleen, etteikö Vietnamin safkat olisi hyviä, niillä on karistettu raskauskilot ja vähän ylikin, mutta kyllähän siinä suomalaisessa ruuassa jokin taika on. Viis Berlusconista. Ensi apua toki saamme sunnuntaina suomalaisvieraiden mukana, mutta vielä on reilut kaksi viikkoa aikaa mummin täysihoitolaan.

Erityisen tehokkaaseen loma-ajatteluun vaikuttaa myös Facebookin statukset. Niille, jotka eivät tähän naamakirjan ihmeellisen maailmaan ole tottuneet, tiedoksi, että siellä voi kertoa joka päivä muutamalla rivillä ajatuksistaan. Yksi expat tuttava haaveili juhannuksesta Kainuussa, toinen nautti lomastaan Helsingissä, ja kolmas haaveili käen kukunnasta ja sillistä kesämökillä. Nämä siis ulkosuomalaisten statuksia. Kotisuomalaiset tuntuvat nauttivan lämpimästä kesästä - samoin kuin tuntematon matkatoimiston virkailija, jolta tilasin kotimaan lennot, sekä kansalaisjärjestön edustaja, johon olin yhteydessä. "Terveisiä kesäisestä Suomesta, aurinko paistaa ja kukat kukkivat". Eli ei kovin perussuomalaista tervehtiä tuntematonta ihmistä ko virkkeillä, taisi olla kyseessä siis kesän ensimmäinen hellepäivä ja riemu korkeimmillaan.

Töissä olisi vielä paljon tekemistä. Tänään oli taas sellainen kokous, että totesin kollegalleni, että laittaisin nämä ihmiset (paikalliset) ensimmäisenä kokoustaidon kurssille. Otin ohjausvastuun kysymättä itselleni, josta kollega lähetti jälkikäteen kiitosmailia, tyyliin, että kiitos että päästiin asiaan. Siinäpä olisi jollekin projektin aihetta. Näin silmissäni osakunnan ja kennelpiirin yleiskokoukset, joissa nuijaa paukutetaan, tosin asiallisesti keskustellaankin, mutta ei tartuta lillukanvarsiin, eikä puhuta päälle - ainakaan liiemmälti.

Tässäpä pikapäivitystä. Mukavia kesäpäivä eri puolelle maailmaa!

Blogspotilasille Strickerille, Pensastaskulle ja Vilijonkalle tiedoksi, että jumissa edelleen. En pääse työkoneeltakaan, asiaa on YK:n atk-keskuskin selvitellyt, mutta syytä ei löydetty. Niinpä, pistäkää joskus mailia tulemaan, jos ei muuta niin postauksia. Vilijonkka kiitos jo laitoitkin.