Viime viikolla olin hieman väsynyt. Töissä meni lujaa, monenlaisia kiireitä ja mielenkiintoisia kokouksia sekä osanottajana että järjestäjänä. Mm. kommentointia uuden tasa-arvolain asetuksiin. Sainpas sinne ujutettua senkin, että työhaastatteluissa ei saa kysyä avioliittoaikeista - se kun Vietnamissa tarkoittaa myös sitä, että 9 kk:n jälkeen odotetaan perillisen, mieluiten pojan, syntyvän. Eräs läheltä kuulemani tarina kertoi, että avioliittoaikeiden takia työpaikkaa ei annettu nuorelle naiselle. Tämä kaikki oli kirjoitettu myös raporttiin. Että siis ihan oikeasti välillä saan kai järkeviäkin asioita aikaiseksi.

Takaisin väsymykseen. Ystäväni Veera tunsi myös väsymystä, ja mietimme olisiko ainesta burn outtiin. Sitten Veera teki tutkimustyötä googlaten, ja totesi, että näin varmaan. Mutta sitten tulikin vaikea pala, hänen aussityönantajansa ei varmaankaan tunne käsitystä burn out, suomalainen kansantauti. Puhumattakaan paikallisista. Totesimme yhdessä, että helpompaa olisi päästä väsymyksestä eroon kuin alkaa opettaa kollegoille, mikä on burn out...Hain purkin multivitamiinia apteekista, jospa se sillä menisi ohi.

Kohta on aprillipäivä ja siitä enää kuukaisi, ja pääsemme Laosiin, elefanttien ja temppleiden kaupunkiin nimeltä Luan Prabang. Ei paha, vai kuinka? Sinne tulevat myös työkaverini vaimonsa ja tyttärensä kanssa, jonka kaksivuotispäiviä vietetään elefanttiratsastuksen merkeissä. Toivon bileet ovat reilua viikkoa myöhemmin, ja mietimmekin, millaiset bileet järkkäisimme tänä vuonna. Viime vuonna oli koko suomalaisvaltuuskunta kutsuttuna ja kaksi 20 hengen kakkua. Josko tänä vuonna pärjättäisiin yhdellä, saas nähdä. Onneksi niitä kakkuja saa edullisesti leipomoista. Totesin nimittäin tänään, että viimeisimmätkin "emännän" ominaisuudet ovat kaikonneet minusta, kun tuntui tuskalliselta ajatus kanapastan tekemisestä. Siksipä olenkin tyytyväinen, että ravintoloissa syöminen ja take away ruuan tilaaminen on täällä edullista.

Kansainvälisillä kouluilla on loma viikko ensi viikko, ja meillä siten kuulema siivousviikko. Koiperhosia, vai onko ne kärpäsiä, mitä lie, liitelee asunnossamme, tulevat parvekkeelta. Niinpä meidän lomalainen on ilmoittanut kodinhoitajalle, että ensi viikolla sitten SIIVOTAAN. Saapa nähdä tuoksuuko fairy kotiin tullessa.

Eipä ihmeempiä tänne päin, terkkuja kaikille!