Luonnollisista syistä johtuen, juhlia on menneellä viikolla riittänyt. Keskiviikkona olisi ollut paikallisen, siis vietnamilaisten hallinnoivan, Suomi-ystävyysseuran saunailta suomalaisten rakentamassa "vesikylässä". Hanoin vesihän on suomalaisten aikaansaannos, ja rakennusurakan tiimoilta (80-luvun loppupuolella), täällä on vieläkin olemassa nk. vesikylä. En kuitenkaan ehtinyt noihin juhliin, alkoivat liian aikaisin, jo klo 17. Mutta torstain itsenäisyyspäiväjuhlat kruunasivat kyllä kaiken. Suurlähetystö oli nähnyt paljon vaivaa järjestäessään juhlat Sofitel Plaza-hotellin vintille, jonka 20. kerroksesta on huima näkymä yli Hanoin. Useampi sata vierasta, pari pakollista puhetta, Maamme-laulu ja Eläköön-huuto, suomalaista musiikkia, ruokaa ja juomaakin riittämiin, kunhan edustustehtävissä olevat poistuivat ensimmäisen tunnin jälkeen. Paljon hyvää keskustelua viinin vauhdittamina, ja uusia tuttavuuksiakin. Tällaisia juhlia pitäisi olla useammin.

Tänään olisi puolestaan vesikylässä suomalaisten järjestämät pikkujoulut, saas nähdä saako tämä mamma lähdettyä juhlimaan, meno kun on sitten opiskeluaikojen melko lailla hidastunut. Tiistaina vielä kauneimmat joululaulut ja merimieskirkon järjestämä jouluhartaus lähettilään residenssissä. Sinne pääsee sitten Toivokin mukaan. Että hyvin suomalaispainotteinen joulukuun alkuu siis.

Ensi viikolla Vietnamissa astuu voimaan KYPÄRÄPAKKO. Te, NELJÄTOISTA (!) ystäväämme, jotka olette tänne jo vuoden aikana ehtineet, tiedätte mistä puhun - utopiasta! Kypäräkauppiailla on käynyt syksyn aikana hieman kauppa, kun kahdellekymmenelle miljoonalle vietnamilaiselle mopoilijalle, joista siis kaksi miljoonaa mopoilijaa (ja toiset kaksi tarakalla istuvaa) on Hanoissa, on myyty kypäriä. Monennäköistä feikkiä on markkinoille kuulema päässyt, mutta totta puhuen en usko ennen kuin näen, että hanoilaiset pistäsivät kypärän päähänsä, vaikkakin syksyn aikana niitä on alkanut näkyä katukuvassa entistä enemmän. Liikennepoliisit tekevät hyvän tilin, ellei lakia noudateta. Paikalliset uskovat, että perjantaina, jolloin laki astuu voimaan, kaupunkikuva vilisee myös poliiseja. Sakko on kuulema 100.000-200.000 VND eli 5-10 euroa, joka on tietenkin iso raha paikallisille. Eikä epäilystäkään, etteikö raha menisi valtion kassaan...

Kaksi viikkoa jouluun. Äidin lähettämästä partiolaisten joulukalenterista on avattu jo kahdeksan luukkua, ja naapurin kajaanilaiset vieraat toivat myös joulumusiikkia, joka soi nytkin päiväunien tuutulauluna pikkutontulle. Kiitos siitä, Titta. Pari mukana tullutta pakettia (kiitos Marle) näyttävät myös siltä, että niistä saattaisi aueta joulumusiikkia. Rauhallista joulun odousta teille kaikille!