No niin, nyt ei muuta kuin  lasketaan päiviä, että kotimaa koittaa. Lentoliput on lunastettu siten, että saavumme Kajaaniin perjantaina 15.6. illalla. Ystävämme nimeltä Finnair oli tehnyt pieniä muutoksia mm. plussalentojen saatavuudessa, puhumattakaan normaalien lippujen saatavuudessa, että päätimme loppujen lopuksi lentää Oulun kautta. Kahden hengen kotimaanlennot kun olisivat maksaneet saman verran, kun yhden hengen lento Vietnamista Helsinkiin. Eli syrjäseutua syrjitään jälleen. Tulipa taas mieleen, että olisipa se aika paljon helpompaa asua pk-seudulla, nyt saapuessamme Helsinkiin kestää vielä noin 8 h, ennen kuin  pääsemme hirvipaistille...Voimme aloittaa vaikkapa Vaalan kohdalla arvailun, että missä muodossa hirveä tarjoillaan - Niko, Noora ja Joonahan aloittavat sen aina Iisalmen kohdalla.

Hirvestä puheen ollen, työmatkalla on ollut viimeiset pari viikkoa nenärenkaasta kiinni oleva lehmä tientukkona, tosin hyvinhän tuo on oppinut jo mopoja väistelemään. Vieressä on ruohonpalanen, jota jykertää. Ehkäpä Australian kirjeenvaihtajamme Seppo osaisi kertoa, että miksi tienvarteen on yhtäkkiä ilmestynyt lehmä...? Onko laidunkausi (lue, ruohonpalanen tien poskessa) avattu Hanoissakin? Muistaakseni jalostusagronomi N kertoi täällä vieraillessaan, että Vietnamissa on vähän lehmiä. Vesipuhvelin jauhelihaahan syömme enimmäkseen.

Toistaiseksi muita kummastuksen aiheita ei tällä viikolla liiemmälti ole, paitsi että ihan pikkuisen jaksaa vieläkin kummastutaa tielle virtsaavat miehet, mutta niihinkin alkaa tottua, koska niitä näkee päivittäin ja vähän joka nurkalla. Kyseessä ei  ole alkoholin vaikutuksen alaisuudessa olevat henkilöt, vaan se on vaan miesten estoton tapa - missä vaan, ja milloin vaan.


Huomenna menemme harrastamaan kulttuuria, mikä on harvinaista herkkua täällä. Oopperassa on espanjalaisten järjestämä filharmonikkojen konsertti, jonne jaettiin ilmaislippuja. Eri maiden lähetystöt järjestävät jonkun verran kulttuuria, mutta muuten sitä ei ole kuin nimeksi. Jos nyt ei lasketa  Water  Puppet Theateria, joka on muuten aivan huippu.

Ensi viikolla pääsen työmatkalle rannikolle, koko työpaikan väki poistuu kolmeksi päiväksi Sam Son Beachille.  Linkki ja vinkki teille, jotka suunnittelette tänne tuloa. Kerron sitten lisää palattuani. Ainoa harmittava asia reissussa on sen ajankohta, sillä suomalaiset vieraamme saapuvat ensi tiistaina.

Eipä muuta kuin hyvää loppuviikkoa!