Huh, huh. Helleaalto iski Hanoihin. Eilen mittari näytti  36 astetta, ja tämä on kuulema vasta alkua. Pahenee  vain kohti kesä- ja heinäkuuta. Ilmastoinnin pauhaavat täysillä, ja  silti pukkaa hiksaa aikalailla. Kaipa tähänkin tottuu. Totuin ainakin aikoinaan Sarajevossa.

Myös sellainen ilmoitusluontoinen asia Oulun seudulla asuville: Tornipolun kaksiomme vapautuu vuokralaisten lähtiessä kesäkuun lopussa, ja etsimme siihen uusia vuokralaisia 1.7. alkaen. Laittakaa sanaa kiertämään. Tarkempia koordinaatteja saatte allekirjoittaneelta. Tuottaa hieman vaikeuksia tämä vuokraaminen "etänä", mutta emmeköhän saa sen vuokrattua viimeistään loman aikana. Myös ystävällinen vuokralainen on luvannut auttaa asiassa.

Töissä on ollut jopa kiirettä, 5 miljoonan dollarin projektin valmistelussa mukana tiiviisti  ym. säpinää. Chattailin juuri viikonloppuna ystäväni kanssa, joka on myös aloittanut uudessa työssä, ja totesimme, että aika kovia ovat nämä työelämän vaatimukset uudessa työpaikassa aloittaessa. Pitäisi olla mieletön omaksumiskyky, tietää  asiasta kuin asiasta, ja valmius tehdä pitkää päivää. Eli suomeksi sanottuna: sitä tuntee itsensä aina välillä tyhmäksi. Tai on ainakin kestänyt aika monta kuukautta, että tästä osaamattomuuden tunteesta on päässyt pois. Varsinkin kun työskentelee strategiatasolla, ja aidosti välillä miettii lukiessaan kollegoidensa tekstejä, että tajuaakohan tuo kirjoittaja oikein itsekään, mitä tuolla tarkoittaa...

No, olen silti pysynyt tiukasti kannassani, että työskentelen klo 8-17 eli minimitunnit, enkä jää työpaikalle iltamyöhään, kuten monet kollegani. Jokainen tavallaan, mutta tämä on ollut siis minun valintani.

Kello on todella varhain Suomessa, täällä pian kahdeksan. Odottelen Huongin saapumista, jotta pääsen lähtemään mopon tarakalle kohti työpaikkaa. Onneksi sielläkin on sentään ilmastointi. Jospa viikonloppuna pääsisi  vaikka pitkästä aikaa uima-altaalle - kovin kaukanahan se onkin, kun tuossa alakerrassa. Viikonloppua odotellen siis!