Rakkaat ystävät, piti jakamani kanssanne jo aiemmin tärkeä uutinen: Toivo puhuu vietnamia. Se on todistettavasti vietnamilaisen itsensä kertoma. Olimme ravintolassa viime sunnuntaina, ja siitä se alkoi. Arvatkaa mikä se sana oli...? No, tietenkin, RIISI! Mikäpäs muukaan Vietnamissa. Poika popsi suurta herkkuaan sticky ricea, ja totesi, että com, riisi, kertoi mukana ollut vietnamilainen ystävämme. Nyt sitten jäämmen odottelemeen tulkkauspalveluita!

Viikko on mennyt vikkelästi, maanantaina saapuivat vieraamme Suomesta, matkalaukku pullollaan, irtokarkkeja, lenkkimakkaraa, naisten lehtiä, Fazerin sinistä, Finlandia vodkaa jne. Ja Hanoin kadut ovat tulleet tutuiksi, myös paikallisten tavat. Kuten se, että taksikuskille tuli kesken matkan pissahätä. Pysäytti  auton keskelle tietä, keskelle risteystä, ja kävi toimittamassa asiansa. Olin itse todistamassa tapahtumaa. Todettiin, että Suomessa pääsisi vähintään Iltasanomien etusivulle, täällä se oli kuskille varsin normaali päivittäistapahtuma. Nyt vieraat jatkoivat kohti kauneinta Vietnamia, Mui Neen rantoja ihailemaan. Palaavat vielä tätä kautta. Viikonloppu aikaa pakata joululahjat kohti Kajaania.

Huomenna vuorossa ns. Pottery village, mikä on yksi Hanoin ympäristön suosituimpia tutustumiskohteita, mutta missä(kään) en ole ennen ehtinyt käymään. Toinen merkittävä kohde, joka on jäänyt välistä, on silkkikylä, mutta korjaan tämänkin vahingon lokakuun loppupuolella Hannan saapuessa tänne.

Eilen koulutuin kansanedustajia tasa-arvoasioista kohtalaisella menestyksellä. Tosin yhdelle vanhalle patulle piti vääntää rautalangasta, ettei se ole naisten oma tahto tehdä 4 h pidempää päivää kuin miesten, kotityöt mukaan luettuna. Vedin esimerkin Suomen hallituksen kampanjasta vanhempain vapaiden tasaisemmasta jaosta - siinä vaiheessa alkoi hymyilyttää jo naisiakin...Haaste jatkuu!

Sadekausi päättyy toivon mukaan pian, ja alkaa kuivempi, muttei vielä liian kylmä kausi. Viimeaikaiset ukkosmyrskyt ovat olleet aika kamalia, onneksi ajoittuneet lähinnä yöhön, mutta herätty on niihinkin. Salamointi näyttää 20. kerroksen ikkunasta lähinnä ilotulitukselta, ei siis suositella heikkohermoisille!