Presidentti Halonen on jo suunnannut kohti Aasiaa, taitaapi olla Indonesiassa tällä hetkellä. Keskiviikkona hän saapuu Vietnamiin, ja perjantaina pääsen tapaamaan häntä ensin pyöreän pöydän keskustelussa tasa-arvosta, joka on tietty minun syöttämäni idea suurlähetystölle. Vietnamilaiset viranomaiset ottivat idean vastaan paremmin kuin hyvin, ja perjantaina sitten keskustellaan varapresidenttiä myöten ko aiheesta. Illalla on presidentin vastaanotto suurlähettilään residenssissä, minne on kutsuttu koko suomalaisporukka. Mielenkiintoista.

Mielenkiintoista on myös, että ulkomaankauppaministeri Pee Väyrynen on matkassa mukana, eli todennäköisesti pääsen Paavonkin juttusille. Ainakin toivon niin. Hihii. Ja yritän napata kuvan sekä pressasta että Paavosta itseni kera. Molemmat olen tavannut aiemminkin, presidentille luovutin vuonna 2005 Naisten Euron, ja Paavoon milloin missäkin eri tilaisuuksissa. Ensimmäinen kohtaamiseni jo Linnan lukion käytävillä vuonna 1988 Paavon pyrkiessä presidentiksi ja käydessään eri puolilla Suomea vaalitilaisuuksissa. Paavon viisikymppisiinkin melkein eksyin aikoinaan Ostrobotnialla, mutta Tylle oli nopeampi ja vetäisi jakun päälle osakunnan delegaatioon. Että sellaista, eipä käy aika pitkäksi odotellessa. Kerron sitten.

Tiistaina saapuvat vieraamme, ja tietysti puolikas matkalaukullinen tavaraa, mitä olemme tilanneet, kuten sitä kuuluissa Presidentti-kahvia ja ruisleipää. Eiköhän sitä niillä eväillä taas Hanoin talvessa jaksa, tästä kun ei meinaa tulla nimittäin loppua. Minun päähän ei millään mene, että kun puhutaan ilmaston lämpenemisestä, niin Kiinassa ja Vietnamissa on naismuistiin kylmimmät talvet, ja Pohjolassa ei tule lunta. Voisiko joku viisaampi selittää minulle asiaa, ei taida lukijoissa olla biologeja, mutta onhan siellä muutama kaikkien alojen asiantuntija, vastauksia please! Onneksi saatiin patteri, kun ilmastoinnista ei tule kunnolla kuumaa ilmaa, vaikka vuokraemäntä on laittanut niiden korjaamiseen jo miljoona dongia, keskiverto vietnamilaisen kuukauden palkan. No, eipähän satu köyhään sekään, täti omistaa kuulema LUKUISIA asuntoja Hanurissa (=Hanoissa), vaikka asuntoja ei saa ostaa enemmän kuin 1/henkilö, mutta ainahan sen voi laittaa vaikka veljen vaimon nimiin. Taitolaji sekin, ollaankohan me suomalaiset vaan liian rehellisiä???

Rikkaista vielä sen verran, että tämän päivän iltapäivälenkillä katseltiin alueellemme pysäköityjä autoja, joissa peräkanaa mm. Porche Cauenne ja BMW X5, Mersu 500, sikäli kun ne lukijoille mitään sanovat, mutta kertovat ehkä siitä, että niillä joilla rahaa on, on sitä sitten kunnolla. No, onneksi ei kuuluta siihen porukkaan, vaan enneminkin mietitään, että mistähän se seuraavakin lainanlyhennysraha irtoisi. Sitä paitsi kotona odottava Renault Clio on ihan hyvä peli!!