Saavuimme eilen Toivon kanssa takaisin Hanoihin. Matkustaminen kahdestaan hieman jännitti etukäteen, mutta verrattuna menomatkaan, paluu sujui hyvin. Mitä nyt Helsinki-Vantaalla turvatarkastuksessa piti vähän kovistella, että sain pitää jugurttipurkkini. Te, joita ehdimme tavata, kuulittekin sen episodin Johnson pyllyrasvasta, jossa oli  100 ml liikaa nestettä, josta siis jäimme kiinni menomatkalla Hki-Vantaalla. Hanoissa ja Frankfurtissa Johnsson ei  aiheuttanut toimenpiteitä. Eli siis vähän kulttuurishokkia Suomessakin.

Muuten lomailu  oli  leppoisaa mummin täysihoidossa, mitä nyt säät eivät olleet  kovin hyvät, ja flunssakin vähän painoi. Mutta tärkein asia, eli se, että Toivo sai nauttia siskostaan, isovanhemmistaan, kummeistaan ja serkuistaan ja toisin päin, toteutui. Sekä tietenkin se, että sain tavata ystäviäni, oli mukavaa. Yllättävän  helppoa  oli kuitenkin palata myös Hanoihin. Frankfurtin kentällä jonottaessani Vietnam Airlinesille etuilevien vietnamilaisten kanssa, vähän ahdisti, mutta taksissa kotiin lentokentältä jo hymyilitti! Tänään olemme nauttineet jo auringosta ja uima-altaasta. Eilen kodinhoitajamme kävi  pikaisesti tervehtimässä meitä, ja riemuitsi Toivon jälleen näkemisestä, samoin kuin Toivo hänen näkemisestään, joten totesin hyvillä mielin, että joudanpa tästä jo takaisin töihin!

Mutta  - loman  jälkeenhän pitää tunnetusti alkaa suunnitella seuraavaa. Meillä  se on 3-4 päivän miniloma syyskuussa Vietnamin itsenäisyyspäivän aikana alkukuusta, ja olen varannut liput Hoi An nimiseen rannikkokaupunkiin, jota kutsutaan myös Vietnamin Venetsiaksi. Mehän olemme nähneet tähän mennessä varsin vähän itse Vietnamia, mutta tulevana vuonna aiomme kyllä matkustella enemmän sisämaassakin. Muita rantakohteita Vietnamissa ovat mm. Nha Trang, Mui Ne ja paratiisisaari Phuc Quoc - tiedoksi teille, jotka suunnittelette matkailua tänne päin.

Jatketaanpa taas, kun on enemmän kerrottavaa! Nauttikaa kesästä ja lomasta te, joilla ne on vasta edessä!