On ihan pakko täältä(kin) käsin ottaa kantaa Suomen uuteen hallitukseen. Kaikesta huolimatta, olen hehkuttanut pari päivää aiheesta 12-8, ja saanut paljon  onnitteluja tästä uudesta maailman ennätyksestä, vaikka eihän minulla ole siihen osaa eikä arpaa, korkeintaan yksi ääni, joka tosin meni ympäristöministerille.

Sekä keskustahenkiset että –ankstiset ystäväni ovat kommentoineet aihetta lähinnä  Paavo V:n kannalta. Mikään muistamani asia ei tunnu järkyttäneen ihmisiä pitkään aikaan niin paljon, kuin Väyrysen valinta ulkomaankauppaministeriksi. Minä varmasti tekisin Suomessa ollessani samalla tavalla surutyötä  - jostain syystä täällä kaukana asia tuntuu lähinnä vain huvittavalta. Paavo on  Paavo, ja hänellä näyttää olevan vuodesta toiseen vankkumaton kannattajakuntansa. Sille ei voi mitään. Toki olisin kaiken kaikkiaan toivonut pienoista nuorennusta tulevaan hallitukseen, vaikka presidentti viittasikin puheessaan vanhempaa kaartia retroon. En ole ikinä ymmärtänyt, miksi ihmisten pitää jäädä roikkumaan hommiinsa, osa kansanedustuslaitoksestamme toki kuuluisi jo eläkepäiviä viettämään!

Vietnamissakin pidetään toukokuussa eduskuntavaalit. Tosin yksipuoluejärjestelmässä tunnutaan jo  tiedettävän tulevat ministerit ym. hyvissä ajoin etukäteen. Virallinen tavoite on, että naisia tulevassa eduskunnassa olisi yli 30 %. Tällä  hetkellä luku on 27  %, mikä on Kaakkois-Aasian korkein.   Mitä alemmalla hallinnon tasolle mennään, sitä pienempi naisten osuus on. Eli kyläkomiteoissa puhutaan jo alle 10 % määrästä. Viime aikaiset tutkimukset eivät muutenkaan imartele vietnamilaisia miehiä, eilen julkaistiin tutkimus, jonka mukaan vain noin 3 % miehistä käy torilla ostoksilla. Silti 95 % vietnamilaisista uskoo, että tässä maassa miehillä ja naisilla on yhtäläiset oikeudet…

Sinivihreän ruåtsalaisissa tunnelmissa siis tänään.