On mukava aina välillä palata lapsenmieliseksi. Kiitos lapsenmielisten ystäviemme ja ahkeran  googlaamisen, päädyimme  eilen  tilaamaan leimoja "Stamps and tampons" -nimisestä katukaupasta keskeltä Hanoin vanhaa kaupunkia. Pienen pieni  putiikki, jossa kaatosateen vilvoittamana istuimme matalilla tuoleilla, ja ihailimme leimoja. Selvästi suomalaisia oli käynyt aiemminkin, koskapa valikoimaan kuului mm. Viivi ja Wagner -leimoja! Näiden leimojen idea on se, että valitset mieluisen kuvion, ja siihen sitten kaiverretaan  teksti. Meidän suvun lapset tulevat siis saamaan tänä vuonna joulupukilta näitä puisia leimoja. Ilta menikin sitten rattoisasti, kun harjoittelimme leimaamista Toivo-leimalla, jossa on riisihattuinen pieni  poika. Tyllellä  (37  v) homma jäi vasta suunnittelun asteelle, hän  on varannut tänään puoli  päivää leimojen valintaan, kuulema bilekohtaisia leimoja on suunnitteilla ja pehmolelut Suris ja Jaskakin saavat omat  leimansa! Cool!

Viimeisimmät sadekuurot ovat  olleet niin rankkoja, että kosteus tuli sementtisen seinänkin  läpi sillä seurauksella, että vierashuoneessamme on tällä hetkellä hometta. Ajoitus  sattui sopivasti vuokran maksun ajankohtaan (seuraavat 3 kk), jotta pystymme nopeuttamaan vuokraemännän toimintaa. Vaikka viikko on  kulunut, ei mitään ole päivittäisistä puhelinsoitoista huolimatta tapahtunut. Tänään soitti jo huolestunut kiinteistönvälittäjäkin, joka on joka 3. kuukausi tapahtuvassa vuokranmaksussa  mukana, ja valitteli, että asia on  taloyhtiön vastuulla, eivätkä saa sieltä palvelua. Eilen  ilmoitimme, että vuokraa  ei makseta ennen kuin homehtiva seinä  on korjattu, joten siitähän  huolestuivat. Vuokrakuviommehan on  mielenkiintoinen: maksamme asunnosta siskolle numero 1, kalusteista siskolle numero 2, mutta rahat  (ja  valitukset) kerää aina naapurissa asuva sisko numero 3. Enkä osaisi kertoa, kuka on kuka, jos olisivat täällä yhtä aikaa. Venäjää  puhuisivat kuulema, ilmoittivat vuokrasopimuksen allekirjoituksen  yhteydessä, joten eipä ole vaikea arvata, mistä export-import bisneksestä rahat on peräisin. No, tuttavamme asuivat erään ministeriön virkamiehen omistamassa asunnossa, joka on arvoltaan varmasti puolisen miljoonaa  dollaria, ja kun tiedetään, että ministeriön virkamies ansaitsee 50-100 dollaria kuussa, niin on vielä helpompi arvata, mistä raha on peräisin...

Innostuin muuten pitkästä aikaa käymään ompelimossa, kun  huomasin  parin viikoin  takaisissa bileissä (jälleen kerran)  olevani  alipukeutuja. Niinpä marssin pariin kolttuompelimoon viime viikolla, ja nyt on  tulossa silkkistä pikkumustaa, joka makutuomarin pyynnöstä muuttuikin kultaiseksi, sekä lila iltapuku. Eipä puutu muuta kun  hyviä bileitä, missä niitä voisi käyttää. No, ainakin lähetystön itsenäisyyspäiväjuhliinhan jomman kumman voi  pukea  päällensä. Ensi lauantaina vierailemme Hanna-vieraan kanssa myös silkkikylässä, josko sieltäkin jotain päälle laitettavaa löytyisi. Juuri tänä aamuna viimeksi keskustelimme suomalaisesta pukeutumistyylistä, olisihan meillä paljon oppimista vaikkapa näistä vietnamilaisista, jotka ovat  ainakin työpaikoilla  aina korkokengät ja minihameet päällä. No, minkäs sitä mahtaa, että ne paksupohjaiset Ecco-kengät, puuvillahousut, T-paita - tuulipuvusta  nyt puhumattakaan, ovat niin mukavia päälläpidettäviä!!!

Mukavaa viikonloppua eri puolelle maailmaa!